środa, 18 kwietnia 2012

Kasza jaglana z granolą i żurawiną




Kasza jaglana zagościła u nas na stałe:)
W takiej wersji doskonale sprawdza się jako zdrowy podwieczorek.
Bardzo polecam:)


Składniki:


1 szklanka kaszy jaglanej
2 szklanki wody+wrzątek do zalania
1 jajko+2 białka
2 garści żurawiny
2 garści granoli+do posypania
szklanka śmietanki słodkiej
2 łyżki miodu


Przepis na 4 kokilki.
Kaszę zalać wrzątkiem,wymieszać i odstawić na kilka minut a potem  odcedzić.Ponownie zalać 2 szklankami wody i gotować pod przykryciem na mniejszym ogniu przez ok. 20 min.Ugotowaną kaszę wymieszać z miodem,żurawiną i granolą.Ubić jajko razem z białkami,ubite na sztywna pianę wymieszać delikatnie z kaszą,dolać część śmietanki,jeszcze raz wymieszać.Kokilki wysmarować masłem,nałożyć kaszę z dodatkami,polać każdą resztą śmietanki i na końcu posypać granolą.



Wstawić do piekarnika i piec przez ok. 30 min w 200 C. Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz